Print Friendly

SPON stelt dirigente projectorkest 2018 aan u voor

Tijdens project Linz an der Donau 2018 zal het orkest gedirigeerd worden door Inge Lage Venterink.

Inge Lage Venterink is geboren op 20 augustus 1988 en opgegroeid in het Twentse dorp De Lutte.

Al vroeg begon ze te musiceren op het orgel van haar moeder. En al snel werd duidelijk dat muziek maken alles is.

Op 8 jarige leeftijd begon Inge aan de muziekschool te Losser met dwarsfluitlessen van Baukje Toren en Miranda Loff. Tevens sloot ze zich aan bij de plaatselijke harmonie waar ze op 16 jarige leeftijd het stokje van dirigent van het jeugdorkest mocht overnemen. Naast dwarsfluitlessen, veel volleyballen koos Inge echter er voor om te gaan zingen. Een ware passie is gebleken tot op de dag van vandaag.

Na de middelbare school werd Inge aangenomen aan het conservatorium te Enschede, docent muziek en hoofdvak zang en dwarsfluit.

Na een studie van 4 jaar en veel muziekgerichte werkzaamheden koos ze voor een vervolgstudie hafa-directie aan het conservatorium van Amsterdam bij haar docent Danny Oosterman. Met de bijvakken arrangeren en altsaxofoon dus zo breed mogelijk georienteerd. Om de ambitie, uitdaging en passie nooit te verliezen blijft ze masterclasses volgen van onder andere Tijmen Botma, Rob Goorhuis en anderen.

In mei 2016 sloot ze deze studie af middels een eindconcert met de Koninklijke muziekvereniging semper crescendo te Oldenzaal.
Tijdens en nu na haar studie geeft Inge leiding aan diverse amateurorkesten, is ze werkzaam binnen de stichting Care&Culture en als docent op scholen en voor privélessen. Tevens zingt ze eigen muziek en treedt ze regelmatig op als zangeres bij diverse orkesten.