Eerste repetitiedag 14 december 2013

Print Friendly

De eerste echte repetitiedag voor het project Italië. Iedereen was op tijd aanwezig om voorgesteld te worden aan bestuur, productieteam, pr-team en de personal assistant van Spon. De laatste functie is nieuw. Ton gaat dit jaar mee om de logistieke zaken te regelen, dat deed hij al eerder, maar nu formeel.  Als het goed is, gaat een aantal MBO-studenten mee als stagiaire om te helpen met onder andere het opbouwen en afbreken.

Het project Italië gaat helaas een beetje lijken op het project Oostenrijk. De voorzitter deelt mee, dat er inmiddels een aantal Sponners heeft afgehaakt om gezondheidsredenen, weliswaar niet ernstig, maar toch jammer, dat ze niet mee kunnen gaan. Er zijn gelukkig ook weer wat muzikanten bijgekomen, maar er zijn nog steeds wat vacatures.

Misschien was het voor sommige deelnemers vandaag nog even wennen aan een nieuwe dirigent en een andere opstelling. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf. In de morgen was goed te horen, dat een repetitietijd om 10 uur op zaterdag niet voor iedereen de meest ideale tijd is, gelukkig veranderde dit snel. Er is weer een mooi gevarieerd repertoire en iedereen heeft er weer zin in.

Er zijn genoeg uitdagingen, behalve de snelle loopjes geven ook de rusten (tellen) en de lange noten (mollen) af en toe problemen. De reis naar Italië is pas in 2014, dus we hebben nog even de tijd.