Blokdag 26 oktober 2013

Print Friendly

De eerste muzikale dag van het Spon project 2014. Deze keer weer een andere opzet van de eerste dag.  Vorig jaar mochten alle secties laten horen wat ze konden en mochten daarna weer huiswaarts keren.  Dit jaar was er ’s-morgens  een workshop lichte muziek. Tijdens deze workshop werden de diverse secties uit de zaal gehaald om boven in een apart zaaltje aan Ghislain te laten horen wat zij waard zijn. De zweetdruppels waren hier en daar wel zichtbaar. Het was volgens mij ook goed te horen, dat er al behoorlijk gestudeerd was op de lastige loopjes. Dat viel niet mee,  dat bleek wel uit alle Facebook reacties deze week. Loopjes, chromatisch of niet, maar niet eenvoudig. Studeren in een laag tempo en dan opvoeren per dag, dat is het advies.

In de middag werd er gezamenlijk gerepeteerd, voornamelijk Extreme Make-Over. Wel weer een pluspluntje voor degenen met weinig zelfvertrouwen, er is geen dirigent, die hoort, dat er kruizen of mollen vergeten worden en als ze het wel horen, is nog lang niet bekend, waar die foute noten zitten.  Blijven studeren, lachen en een beetje liegen, dan komt het allemaal wel goed.

Gelukkig zijn er ook nog stukken bij, waarbij de techniek wat minder belangrijk is, maar wel de klankkleur en de sfeer. Dan valt natuurlijk wel op, dat je een mol speelt, waar die niet hoort. Het is dan best wel vervelend, als je niet aan jezelf twijfelt, maar je buren boos aankijkt!

Het was weer een feest van herkenning voor oud-Sponners, maar ook weer leuke nieuwe contacten.  De opstelling van het orkest was bijzonder, we hebben ineens hele andere buurtjes dan normaal. Dat is wel een beetje wennen, maar ook wel weer heel  verrassend.

Wat wel heel erg triest was vandaag, was, dat het waarschijnlijk de laatste mooie zomerdag van dit jaar was. De hele dag binnen zitten ploeteren op al die rot nootjes, terwijl je ook lekker aan de wandel in de bossen kon zijn. Gelukkig zijn het allemaal rasmuzikanten, die er weer een mooie muzikale dag van hebben gemaakt. Straks volgen weer repetitiedagen, waarop veel sneeuw ligt in de Veluwe.

Italië, let op, Spon komt eraan, we zijn er allemaal klaar voor.