Ghislain Bellefroid – dirigent project 2014

Print Friendly

Op woensdag 13 februari jl. hebben de voorzitter, namens het bestuur van SPON, en Ghislain Bellefroid, het dirigentencontract voor project 2014 ondertekend. Ghislain zal bij project 2014 plaatsnemen op de SPON bok.

Ghislain stelt zichzelf voor:
Mijn naam is Ghislain Bellefroid, ben geboren en getogen in Zuid-Limburg, maar woon inmiddels alweer ruim 23 jaar boven de grote rivieren. Dat doe ik samen met mijn vrouw en 2 jongens van 5 en 9. Naast mijn werkzaamheden als klarinettist van de Marinierskapel, dirigeer ik een Harmonie Orkest uit de hoogste divisie, een studenten Symfonie Orkest en een door mijzelf opgezet professioneel ensemble.
Ik verheug mij bijzonder om de dirigent te mogen zijn van het SPON 2014. Op dit moment zoek ik een mooi uitdagend en gevarieerd programma. Eén van de doelstellingen die ik heb is het verleggen van muzikale grenzen. Daarbij doe ik een extra beroep op ieders inzet en enthousiasme. Gezien de reputatie van SPON, heb ik daar alle vertrouwen in.
Ik werk graag in een goede sfeer en mijn gedegen werkwijze, waarbij de muziek centraal staat, wordt gezien als muzikaal onderscheidend. Met enthousiasme, geestdrift, toewerken naar een mooie muzikale prestatie. Samen dat moment pákken en beleven. Ik wil graag de musici boeien, inspireren het beste van zichzelf te geven. Het publiek raken en vooral een prachtige avond bezorgen.
Ik kijk zeer uit naar onze samenwerking die gaat eindigen met een prachtige reis in letterlijke en muzikale zin.

 

Meer informatie over project 2014 is op deze website te lezen.