Print Friendly

Dirigent Richard Schroevers stelt zich voor

Tijdens project Noord-Engeland 2017 zal het orkest gedirigeerd worden door Richard Schroevers.

Ik ben Richard Schroevers. Op het moment sta ik voor de Gastels Fanfare uit Oud-Gastel en voor Theater en Show orkest Hoedadso. Beide orkesten hebben hun specialisatie liggen bij de lichte muziek. De Gastels Fanfare heeft als groot voorbeeld de Luchtmachtkapel met hun optredens met combo en volle zalen. Hoedadso heeft een traditionele Bigband bezetting. Ze realiseren gemiddeld een keer in de anderhalf jaar een theatershow, afgelopen januari heeft deze plaatsgevonden in de schouwburg De Kring te Roosendaal.

In het verleden ben ik dirigent geweest bij ensemble winTkracht. Met dit ensemble hebben we zeer gevarieerde optredens neergezet varierend van lichte muziek met de Belgische pop sensatie Yevgueni tot klassiek met twee volledige uitvoeringen van The Armed Men van Karl Jenkins.

Via een van de leden ben ik in contact gekomen met het bestuur van SPON. Zij hebben na een zeer aangenaam gesprek een repetitie bezocht van mijn orkest in Gastel, en na een proefdirectie bij een harmonie orkest werd al snel besloten om een samenwerking aan te gaan. Mijn hoofd stroomt over met ideeën voor de tournee van 2017, waarbij gedacht zal worden vanuit een thema en klassieke en lichte muziek elkaar prima zullen aanvullen. Ik kijk uit naar de tournee van 2017!