SPON Bestuur

Print Friendly

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • Gerard Haneveer – voorzitter
  • Gerrie Buijs – secretaris
  • Johan Kerling – penningmeester

Het bestuur is te bereiken via: info@spon.info

Gerard Haneveer
Gerard is compagnon bij HCM, Haneveer Consulting Management www.hcmhr.nl. Hij werkt in het dagelijks leven als senior adviseur/interim manager. Hierbij is hij betrokken bij organisatieontwikkeling- en Human Resource Management vraagstukken. In zijn vrije tijd speelt hij trombone in wisselende ensembles.

Gerard vervult naast zijn werk, zowel binnen als buiten de muziek wereld, diverse bestuursfuncties. De ervaring binnen de muziekverenigingen leerde hem dat er in elke vereniging een groepje mensen aanwezig is die het leuk vinden om meer te doen dan het programma van de vereniging zelf. Bijzondere leuke ervaringen zijn bijvoorbeeld opgedaan met concerten in het buitenland. Intensief optrekken met gelijk ‘gestemde’ is leuk en leerzaam. Voor verenigingen is een project organiseren een grote klus. Voor SPON is het organiseren van projecten een kern activiteit en kwaliteit.

Gerrie Buijs
Gerrie is geboren in 1962 in Zeeland en is in het dagelijks leven raadsgriffier bij een gemeente. Daarvoor heeft zij jarenlang bij gemeenten gewerkt en ook in haar vrije tijd diverse secretariële/juridische (bestuurs)functies verricht. Zaken organiseren en activiteiten plannen spreken haar erg aan. Zo is ze secretaris geweest van de Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging en momenteel bestuurslid van de Stichting Polonus die o.a. de Verkiezing van de Pool van het Jaar organiseert.

Op muzikaal gebied vermaakt zij zich als alt bij een Bach-koor. Gerrie vindt het erg leuk om zich als secretaris in te zetten voor SPON en hoopt een leuke tijd binnen het bestuur te gaan meemaken.

Johan Kerling
Johan is geboren in 1947 in Den Haag, en dit jaar 44 jaar getrouwd met Margaret. Zij hebben 2 dochters en een kleinzoon (en een tweede kleinzoon in aantocht).

Johan is gepensioneerd. Hij heeft eerst 15 jaar als wetenschappelijk mederwerker aan de Rijksuniversiteit Leiden gewerkt, en is daarna de ICT ingegaan. Van 1985 tot aan zijn pensionering heeft hij diverse functies vervuld bij IBM, en – na een overname van de PC Divisie – bij Lenovo.

Hij is dit jaar 25 lid van muziekvereniging Crescendo in Alphen aan den Rijn (een harmonie). Hij heeft daar lang trompet gespeeld, maar is zo’n 10 jaar geleden op trombone overgestapt. Bij deze vereniging heeft hij in diverse commissies gezeten, en was tot begin 2015 tevens de voorzitter. Bij SPON is hij ook geen onbekende: hij was mee naar Duitsland, Engeland, Tsjechië en Italië.

Naast zijn grote muziekhobby heeft hij ook andere: lezen, tennis, fietsen. Ook bestuurlijk  werk mag hierbij genoemd worden. Zo is hij mede-organisator van het Alphen Music and Dance Event. Zijn bestuurlijke ervaring en belangstelling was dus een reden om ja te zeggen tegen het verzoek om in het bestuur van SPON te komen.